Ciasto dyniowo-czekoladowe (po 9. miesiącu)

Mocno czekoladowe i równie mocno dyniowe, choć ten smak nie wybija się jakoś szczególnie (poza przepięknym kolorem;) - przepis to absolutny must-try tej jesieni! Składniki: 415 g mąki pszennej (u nas pół na pół z pełnoziarnistą) 200-300 g brązowego cukru (według uznania i preferencji poziomu słodkości…) 2 i 3/4 łyżeczki proszku do...

Czytaj więcej ⇾

Jogurtowa babka czekoladowa

Czekoladomaniacy będą zachwyceni:))) czekoladowa babka na jogurcie greckim swój smak zawdzięcza kakao, które alergicy śmiało mogą zastąpić karobem. Zagorzali...

Czytaj więcej ⇾

Ciasto jajko sadzone

Hit wielkanocny! Sernik do złudzenia przypominający blachę pełną jaj sadzonych - czy może być bardziej charakterystyczny akcent świąteczny?;) Poza walorami...

Czytaj więcej ⇾

Frużelina jagodowa

Frużelina jagodowa, czyli owoce w żelu - świetne do gofrów, babeczek, lodów, naleśników... ni to kisiel, ni to galaretka, ni to dżem;) Można przygotować tuż przed...

Czytaj więcej ⇾

Ciasto 3 BIT

Jak batonik, którego nazwa jest wspomniana wyżej - słodko, słodziej, jeszcze słodziej...inaczej nie da się opisać tego ciasta;) tak, tak, niezdrowo, z cukrem, z kajmakiem...

Czytaj więcej ⇾

Sezon przetworowy;)

5 kg czerwonych skarbów czeka na moce przerobowe! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na dżem truskawkowy już wkrótce:) Póki co...

Czytaj więcej ⇾

Oszukane tiramisu jaglane

Zjadłoby się coś słodkiego? ale wyrzuty sumienia (albo żona:P) przypominają: "a zdrowo?!" Na takie smaczki i z myślą o małym człowieku, któremu nie możemy...

Czytaj więcej ⇾

Jabłecznik (po 1. roku)

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklankia mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny bezmlecznej 5...

Czytaj więcej ⇾

Sernik z brzoskwiniami

Nie za słodki (więc nie zapycha i można zjeść więcej bez wyrzutów sumienia;), puszysty, z owocami i 'kruszonką' na wierzchu...niebo w gębie!  ...

Czytaj więcej ⇾