Kisiel jabłkowo-truskawkowy (po 10. miesiącu)
Składniki:
- duże jabłko
- garść truskawek (mrożonych lub w sezonie - świeżych)
- 1 szklanka wody
- 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Jabłko umyć, sparzyć skórkę, obrać, zetrzeć na tarce (małe oczka) i gotować razem z opłukanymi truskawkami w 3/4 szklanki wody do czasu, aż owoce zmiękną. Można zmiksować wszystko na gładką masę (jeżeli małemu człowiekowi nie przeszkadzają owoce w kawałkach - zostawiamy je w spokoju i przechodzimy do następnego akapitu;)
W pozostałej części zimnej wody dokładnie rozmieszać mąkę, następnie powoli dodawać do masy z owoców cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
Najlepiej podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾