Kisiel porzeczkowy z malinami (po 7. miesiącu)

Deser o pięknym głębokim kolorze i intensywynym słodko-kwaśnym smaku:)
Składniki:
- 1/3 szklanki soku z czarnej porzeczki
- 2/3 szklanki wody
- *garść malin (świeżych lub mrożonych) - opcjonalnie, jeżeli nie mamy, to robimy bez i też będzie pysznie:)
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Sok z czarnej porzeczki wlewamy do rondelka. Zimną wodę mieszamy z mąką ziemniaczaną, dodajemy do soku i wszystko mieszamy, aby nie było grudek.
Dodajemy opłukane maliny (niemowlakowi można je rozgnieść).
Wszystko gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.
Podajemy na ciepło, na zimno lub w temperaturze pokojowej.
*Jeżeli przygotujemy kisiel bez malin, to będzie zdecydowanie bardziej kwaśny. Można wówczas nieco osłodzić stewią lub np. syropem z agawy.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾