Deser

Kisiel jabłkowy (po 8. miesiącu)

Składniki:

  • duże jabłko
  • ½ szklanki wody
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

Jabłko umyć, sparzyć skórkę, obrać, zetrzeć na tarce (małe oczka) i gotować w ¼ szklance wody do czasu, aż zmięknie.

W pozostałej części zimnej wody dokładnie rozmieszać mąkę, następnie powoli dodawać do masy z jabłka cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.

Zamiast jabłka można użyć innych owoców sezonowych, które akurat mamy pod ręką: gruszki, brzoskwinie, morele, maliny, truskawki, jagody…a jeszcze lepiej – wymieszać kilka gatunków owoców ;)

kisiel jabłkowy dla niemowlaka kisiel jabłkowy

 

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾