Surówka z białej rzodkwi (po 18. miesiącu)
Rzodkiew ostra w smaku, lekko szczypie w język...marchew i jabłko przełamują ten smak i w efekcie całość jest słodko-ostra, zaskakująco orzeźwiająca:) propozycja nie tylko do obiadu, bo równie dobrze komponuje się z pieczywem i wędliną na przykład.
Składniki:
- 1 biała rzodkiew
- 1 marchew
- 1 jabłko
- odrobina soku z cytryny
- jogurt naturalny
- sól morska, pieprz - opcjonalnie do smaku
Sposób przygotowania:
Rzodkiew, marchew i jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce (w zależności od preferencji Waszych lub małych ludzi - na grubych bądź drobnych oczkach).
Doprawić do smaku, dodać 1-2 łyżki jogurtu naturalnego.
Zjeść:)
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾