Surówka z białej rzodkwi (po 18. miesiącu)

Rzodkiew ostra w smaku, lekko szczypie w język...marchew i jabłko przełamują ten smak i w efekcie całość jest słodko-ostra, zaskakująco orzeźwiająca:) propozycja nie tylko do obiadu, bo równie dobrze komponuje się z pieczywem i wędliną na przykład.

 

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew
  • 1 marchew
  • 1 jabłko
  • odrobina soku z cytryny
  • jogurt naturalny
  • sól morska, pieprz - opcjonalnie do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiew, marchew i jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce (w zależności od preferencji Waszych lub małych ludzi - na grubych bądź drobnych oczkach).

Doprawić do smaku, dodać 1-2 łyżki jogurtu naturalnego.

Surówka z białej rzodkwiSurówka z białej rzodkwi, marchewki i jabłka

Zjeść:)

Podobne przepisy