Ryż z truskawkami (po 1. roku)

Ryż z truskawkami i pierwsze skojarzenie tatusia małego człowieka?
- O, nie! Kuchara ze szkolnej stołówki z wielką chochlą, ogromny talerz suchego mdłego ryżu z niewidoczną ilością sosu truskawkowego...
Nie jest dobrze.
Spróbujmy odczarować tą traumę z podstawówki;)
Składniki:
- ryż (u nas akurat brązowy) - około 1/2 szklanki
- 0,5 kg truskawek
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- opcjonalnie syrop klonowy/z agawy
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować.
Truskawki umyć, obrać i pokroić namniejsze części, wrzucić do kielicha miksera (lub do garnka), dodać jogurt, zmiksować na gładko.
Jeżeli truskawki są za mało słodkie, można doprawić syropem klonowy (syropem z agawy).
Proste? no pewnie, i w dodatku szybkie!
Smacznego!
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾