Ryż z truskawkami (po 8. miesiącu)
Ciepło, cieplej, upał... jeść się chce jakby mniej, stać przy garach tym bardziej, ale do brzuszka coś wrzucić trzeba;)
Ryż z truskawkami - to danie z pewnością NIE WYGLĄDA jak pozycja z karty kuchni fusion pięciogwiazdkowej restauracji... ale na tropikalne temperatury będzie idealne:) no i zdecydowanie jest to smak dzieciństwa:D
Składniki:
- ryż (biały/brązowy - jaki lubicie:)
- 0,5 kg truskawek
- 400 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
- 1 banan
Sposób przygotowania:
Ugotować ryż.
W tym czasie umyć i obrać truskawki z szypułek, banana obrać i pokroić w plasterki - wszystko zmiksować razem z kefirem (jogurtem).
Ugotowany ryż wymieszać z sosem truskawkowym.
Zjeść:) Smacznego!
Komentarze (2)
Inka 27 czerwca 2019
Ryż z truskawkami to nasz stały obiad w czasie upałów:D:D:D kochamy miloscia niezmienna
Odpowiedz ⇾ewelina 26 czerwca 2019
Ojjj tak, ryż z truskawkami to mój smak dzieciństwa:D moim dzieciom też smakuje tak samo! Proste i pyszne:)
Odpowiedz ⇾