Obiad

Ryż z truskawkami (po 8. miesiącu)

ryż z truskawkami

Ciepło, cieplej, upał... jeść się chce jakby mniej, stać przy garach tym bardziej, ale do brzuszka coś wrzucić trzeba;)

Ryż z truskawkami - to danie z pewnością NIE WYGLĄDA jak pozycja z karty kuchni fusion pięciogwiazdkowej restauracji... ale na tropikalne temperatury będzie idealne:) no i zdecydowanie jest to smak dzieciństwa:D

Składniki:

  • ryż (biały/brązowy - jaki lubicie:)
  • 0,5 kg truskawek
  • 400 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
  • 1 banan

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż.

W tym czasie umyć i obrać truskawki z szypułek, banana obrać i pokroić w plasterki - wszystko zmiksować razem z kefirem (jogurtem).

Ugotowany ryż wymieszać z sosem truskawkowym.

Zjeść:) Smacznego!

ryż z truskawkami przepis

Zobacz również

Komentarze (2)

Inka 27 czerwca 2019

Ryż z truskawkami to nasz stały obiad w czasie upałów:D:D:D kochamy miloscia niezmienna

Odpowiedz ⇾

ewelina 26 czerwca 2019

Ojjj tak, ryż z truskawkami to mój smak dzieciństwa:D moim dzieciom też smakuje tak samo! Proste i pyszne:)

Odpowiedz ⇾
Zostaw komentarz ⇾