Truskawki i borówki z jogurtem (po 1. roku)
Kolejne wspomnienie wakacji na wsi:)
Borówki (dla niektórych jagody...ale mniejsza o nazewnictwo) najlepiej smakują zebrane prosto z krzaczka, ale żeby nacieszyć się ich smakiem także potem, warto poskakać nad krzaczkami, ubrudzić ręcę i szorować potem fioletowe paznokcie przez kilka dni;)...albo wybrać się na targ, plac, czy inny Kleparz:D
Składniki:
- garść borówek (czarnych jagód)
- garść truskawek
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
Owoce opłukać, borówki przebrać z listków, a truskawki pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części.
Przełożyć do miseczki, wymieszać z jogurtem.
Wyłożyć się z miseczką na tarasie...(tylko trzeba go mieć:P)
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾