Truskawki i borówki z jogurtem (po 1. roku)

Kolejne wspomnienie wakacji na wsi:)

Borówki (dla niektórych jagody...ale mniejsza o nazewnictwo) najlepiej smakują zebrane prosto z krzaczka, ale żeby nacieszyć się ich smakiem także potem, warto poskakać nad krzaczkami, ubrudzić ręcę i szorować potem fioletowe paznokcie przez kilka dni;)...albo wybrać się na targ, plac, czy inny Kleparz:D

 

Składniki:

  • garść borówek (czarnych jagód)
  • garść truskawek
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Owoce opłukać, borówki przebrać z listków, a truskawki pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze części.

Przełożyć do miseczki, wymieszać z jogurtem.

Wyłożyć się z miseczką na tarasie...(tylko trzeba go mieć:P)

deser truskawkowo-borówkowytruskawki i borówki z jogurtemtruskawki i borówki w jogurcie

Podobne przepisy