Deser

Kisiel z kiwi (po 12. miesiącu)

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 dojrzałe owoce kiwi

 

Sposób przygotowania:

Owoce umyć, obrać, zmiksować na papkę. Wodę (2/3 szklanki) zagotować z cukrem, następnie dodać rozmieszaną w 1/3 szklanki wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować i wyłączyć. Do powstałego "krochmalu" dodać zmiksowane kiwi i dokładnie wymieszać. Gotowe do zjedzenia :)

Zobacz również

Komentarze (1)

Saszka 10 sierpnia 2019

Takie proste i takie szybkie, a przede wszystkim takie dobre!:)))) zawsze sadzilam, ze kisiel to masa roboty i az wstyd przyznac, ze robilam taki gotowiec z torebki... ale teraz kisiel kroluje u nas codziennie, a wersje z kiwi uwielbiam i ja i coreczka:))

Odpowiedz ⇾
Zostaw komentarz ⇾