Kisiel z kiwi (po 12. miesiącu)

Składniki:
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 dojrzałe owoce kiwi
Sposób przygotowania:
Owoce umyć, obrać, zmiksować na papkę. Wodę (2/3 szklanki) zagotować z cukrem, następnie dodać rozmieszaną w 1/3 szklanki wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować i wyłączyć. Do powstałego "krochmalu" dodać zmiksowane kiwi i dokładnie wymieszać. Gotowe do zjedzenia :)
Komentarze (1)
Saszka 10 sierpnia 2019
Takie proste i takie szybkie, a przede wszystkim takie dobre!:)))) zawsze sadzilam, ze kisiel to masa roboty i az wstyd przyznac, ze robilam taki gotowiec z torebki... ale teraz kisiel kroluje u nas codziennie, a wersje z kiwi uwielbiam i ja i coreczka:))
Odpowiedz ⇾