Babeczki jagodowe z kaszy manny (po 8. miesiącu)

Efektowne małe co nieco:)
Na zimno - prawie jak lody dla starszaka, w temperaturze pokojowej - w sam raz do rozgniecenia i rozmazania po sobie i wszystkim wokół dla najmniejszego smakosza;)
Składniki (na 3 babeczki):
- szklanka wody
- 3 łyżki kaszy manny
- 1/4 szklanki jagód (świeże, mrożone lub z domowych przetworów)
- opcjonalnie - syrop z agawy lub stewia do smaku
Sposób przygotowania:
Jagody (świeże opłucz, mrożone wcześniej rozmroź;) zmiksuj.
Zimną wodę wlej do rondelka, wsyp kaszę i gotuj na małym ogniu mieszając do czasu, aż kasza zgęstnieje. Dodaj zmiksowane jagody i wszystko dokładnie wymieszaj, ewentualnie dosłodź odrobinę do smaku.
Przelej do małych foremek (u nas silikonowe na muffinki) i wstaw do lodówki na minimum 2 h.
Wyjmij z foremek przed jedzeniem;)
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾