Deser jabłkowo-morelowy (po 7. miesiącu)

Składniki:
- 1 jabłko
- 1 morela
- 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- ½ szklanki wody
- kawałeczek laski wanilii, opcjonalnie
Sposób przygotowania:
Jabłko i morelę umyć, sparzyć, obrać, zetrzeć na tarce (grube oczka).
Zagotować wodę, wrzucić owoce i laskę wanilii (jeżeli zdecydujemy się użyć) na wrzątek, gotować do miękkości.
Wyjąć laskę wanilii, przeciąć, wyskrobać ziarenka i dodać do owoców.
Wszystko zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości zimnej wody.
Ponownie zagotować.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾