Muffiny bananowo-karobowe z borówkami - bez cukru! (po 1. roku)
Składniki:
- 2 banany (jak najbardziej dojrzałe)
- 2 szklanki mąki (u nas pół na pół: zwykła pszenna i pełnoziarnista)
- 100 g roztopionego masła
- jajko
- szklanka mleka (krowiego lub roślinnego)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- plaska łyżeczka karobu
- garść borówek
Sposób przygotowania:
Banany obrać i rozgnieść widelcem.
Masło roztopić.
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem, sodą i karobem, dodać mleko, jajko, masło i wszystko wymieszać łyżką.
Dodajemy borówki i mieszamy raz jeszcze.
Przelewamy masę do foremek muffinkowych do 3/4 ich wysokości.
Pieczemy około 20 min. w 200°C z termoobiegiem.
Smacznego!
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾