Oszukane tiramisu jaglane

Zjadłoby się coś słodkiego? ale wyrzuty sumienia (albo żona:P) przypominają: "a zdrowo?!"
Na takie smaczki i z myślą o małym człowieku, któremu nie możemy zaserwować standardowego tiramisu z kakao, kawą (że o amaretto nie wspomnę;) powstał pomysł na oszukane tiramisu na bazie budyniu jaglanego...do tego biszkopty (z powodzeniem można wykorzystać domowy biszkopt) i truskawki.
Składniki:
- biszkopty (lub domowy biszkopt)
- karob
- budyń jaglany
- dowolny sok, np. jabłkowy (do namoczenia biszkoptów)
- truskawki
Sposób przygotowania:
Na dno pucharka/szklanki kładziemy biszkopty namoczone w soku, posypujemy karobem, kładziemy warstwę budyniu jaglanego, na to znowu posypka z karobu i tak na przemian biszkopty-karob-budyń-karob aż do góry naczynia.
Na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki.
Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc, żeby smaki się przegryzły.
I jeszcze wersja na spacer, na piknik, do pracy...;)
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾