Makaron z kurczakiem i szpinakiem (po 1. roku)
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- szpinak świeży – ok. 400 g
- śmietanka 18% lub 12% - ½ szklanki
- 3-4 ząbki czosnku
- ok. 200 g dowolnego makaronu (u nas farfalle)
- masło/oliwa z oliwek
- curry, mielona papryka, gałka muszkatołowa, sól morska, pieprz
Sposób przygotowania:
Kurczaka - umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić curry i papryką, a następnie poddusić na oliwie.
Szpinak – umyć i poddusić na maśle/oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek + gałkę muszkatołową + odrobinę soli + pieprz - wymieszać i chwilkę dusić, a następnie dodać śmietanę i wszystko razem chwilkę poddusić.
Do sosu dorzucić podduszonego kurczaka, wszystko wymieszać.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾