Deser jabłkowo-morelowy (po 7. miesiącu)

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 1 morela
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ½ szklanki wody
  • kawałeczek laski wanilii, opcjonalnie

 

Sposób przygotowania:

Jabłko i morelę umyć, sparzyć, obrać, zetrzeć na tarce (grube oczka).

Zagotować wodę, wrzucić owoce i laskę wanilii (jeżeli zdecydujemy się użyć) na wrzątek, gotować do miękkości.

Wyjąć laskę wanilii, przeciąć, wyskrobać ziarenka i dodać do owoców.

Wszystko zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości zimnej wody.

Ponownie zagotować.

Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

deserek jabłkowo-morelowydeserek

 

Podobne