Śniadanie/Kolacja

Ośmiornica parówkowa

Ile się czasem trzeba nagłowić, żeby przekonać do śniadania małego człowieka wie chyba tylko rodzic innego małego człowieka, który czerpie energię...no właśnie skąd? chyba z powietrza;)

Dlatego czasem i u nas pojawiają się parówki. Tak, tak...zło wcielone w osłonce albo bez:P ale są parówki i są PARÓWKI, są osłonki pełne wszystkiego, tylko nie mięsa i są parówki, które naprawdę mają w sobie 93% mięsa drobiowego :) Takie właśnie dzisiaj na naszych talerzach. Szybko, banalnie prosto, a jakże efektownie!

 

Składniki:

  • parówka (93% mięsa:)
  • czerwona papryka
  • pieczywo chrupkie żytnie

 

Sposób przygotowania:

Parówkę - nacinamy na krzyżyk (nie do końca, zostawiamy czubek na główkę ośmiornicy) i grzejemy w kuchence mikrofalowej (można też w garnku z gorącą wodą) do czasu, aż z nóżek parówki zrobią się poskręcane macki ośmiornicy.

Układamy na talerzyku w dowolnej kompozycji z pokrojoną papryką. Podajemy z pieczywem chrupkim (albo każdym innym:)

Uwaga, uwaga!  Przed Państwem "ośmiornica na morzu pełnym krewetek" :D

ośmiornica z parówkiparówkowa ośmiornica

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾