Jaja faszerowane z rzeżuchą (po 9. miesiącu)
Śniadaniowo-kolacyjna propozycja nie tylko na Wielkanoc.
Do tego np. bułeczka z płatkami owsianymi i szklanka mleka...i w małym brzuszku już nie będzie burczało na spacerze;)
Składniki:
- 2 jaja (ugotuj na twardo)
- garść świeżej rzeżuchy
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta pieprzu i soli morskiej - opcjonalnie do smaku (niemowlakowi nie doprawiamy)
Sposób przygotowania:
Ugotowane jaja obierz i zetnij podstawy tak, żeby jajko trzymało pion na talerzu (ścięte części zostaw).
Wydrąż żółtka i pokrój drobno z odciętym wcześniej białkiem, dodaj posiekaną rzeżuchę i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
Nafaszeruj jajka.
*Niemowlakowi możemy podać sam farsz, jeżeli obawiamy się, że nie poradzi sobie z większym kawałkiem jajka.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾