Śniadanie/Kolacja

Jaja faszerowane z rzeżuchą (po 9. miesiącu)

Śniadaniowo-kolacyjna propozycja nie tylko na Wielkanoc.

Do tego np. bułeczka z płatkami owsianymi i szklanka mleka...i w małym brzuszku już nie będzie burczało na spacerze;)

 

Składniki:

  • 2 jaja (ugotuj na twardo)
  • garść świeżej rzeżuchy
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta pieprzu i soli morskiej - opcjonalnie do smaku (niemowlakowi nie doprawiamy)

 

Sposób przygotowania:

Ugotowane jaja obierz i zetnij podstawy tak, żeby jajko trzymało pion na talerzu (ścięte części zostaw).

Wydrąż żółtka i pokrój drobno z odciętym wcześniej białkiem, dodaj posiekaną rzeżuchę i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Nafaszeruj jajka.

Faszerowane jaja z rzeżuchąfaszerowane jajajaja z rzeżuchą

*Niemowlakowi możemy podać sam farsz, jeżeli obawiamy się, że nie poradzi sobie z większym kawałkiem jajka.

 

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾