Zupa pomidorowa, czyli drugie życie niedzielnego rosołku ;)

Kuchenny recykling, czyli przerabiamy niedzielny rosołek :)
Składniki:
- 2 litry rosołu
- * jeżeli jeszcze nie wyrzuciliśmy - niewykorzystane ugotowane jarzyny z rosołu (marchewka, pietruszka, seler)
- 1 l soku pomidorowego
- mały przecier pomidorowy (jeżeli lubimy intensywniejszy smak)
- jogurt naturalny – do zabielenia zupy
- posiekana natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Do rosołu dodaj sok pomidorowy - wymieszaj.
Dodaj pokrojone ugotowane jarzyny i zagotuj - zmiksuj wszystko na gładki krem. W ten sposób przemycisz małemu człowiekowi spora dawkę warzyw ;) a dodatkowo zupa stanie się bardziej gęsta. Jeżeli lubisz intensywniejszy smak pomidorów - dodaj jeszcze przecier i wszystko wymieszaj.
Podawaj z ryżem lub makaronem i posiekaną natki pietruszki.
Można zabielić jogurtem naturalnym.
Komentarze (1)
Saszka 4 sierpnia 2019
Jezeli jest poniedzialek, to u nas zawsze musi byc pomidorowa:D na rosolku najlepsza!
Odpowiedz ⇾