Śniadaniowy Zając Poziomka
Nie koziołek, nie biedronka, lecz to ja - Zając Poziomka!
Dziś śniadanko, które cieszy nie tylko małe brzuszki, ale w pierwszej kolejności oczy:) a jak już nacieszy oczy, to jest duża szansa, że trafi również do brzuszka.
Składniki:
- biała rzepa (na uszy, buzię i zęby)
- pomidorek koktajlowy (rumiane policzki)
- szczypiorek (wąsy)
- plasterek gotowanego kurczaka (na podbródek)
- ziele angielskie (oczy - tylko do dekoracji, do jedzenia małemu człowiekowi nie polecam;)
Sposób przygotowania:
Rzepę obrać, umyć, wykroić 2 plastry, zrobić z nich buzię i uszy. Z małego paseczka wyciąć również zęby.
Pomidorka sparzyć, obrać ze skórki, z 2 plasterków zrobić rumiane pysie Zająca;)
Z wędliny wycinamy podbródek, a ze szczypiorku robimy wąsy.
Dokładamy oczy (z ziela angielskiego) i Zając Poziomka gotowy!
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾