Zupa brokułowa z kaszą jaglaną (po 8. miesiącu)

Składniki:
- 1/2 główki brokuła
- 1 kalarepa
- 1 jabłko
- ok. 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- sól
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w 2/3 szklanki wody ze szczyptą soli.
Brokuła umyć i podzielić na różyczki, kalarepę i jabłko umyć, obrać, a następnie pokroić w kostkę.
Warzywa i jabłko ugotować w małej ilości wody (zamiast wody dla starszego dziecka można użyć bulionu:). Kiedy wszystko będzie już miękkie, dodać kaszę jaglaną i zmiksować. Można rozcieńczyć wodą/bulionem w celu uzyskania pożądanej konsystencji i doprawić do smaku.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾