Rozgrzewająca i wzmacniająca zupa z porów i cebuli

Idealna na jesień, zimę i przedwiośnie, kiedy pogoda kapryśna.
Wzmacnia małych i dużych ludzi po szaleństwach w kałużach na spacerze ;)
Składniki:
- 2 duże pory
- 2 średnie cebule
- 500 g ziemniaków
- litr wody lub domowego bulionu
- mały jogurt naturalny
- 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
Białe i jasnozielone części pora pokroić w cienkie paski i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Ziemniaki i cebule pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do garnka, zalać wodą (u nas bulion), gotować do miękkości.
Zmiksować zupę.
Można zabielić jogurtem naturalnym.
Podawać solo lub z grzankami, groszkiem ptysiowym.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾