Surówka a'la Colesław

Składniki:
- 0,5 kapusty pekińskiej (jeżeli jest mała, to w całości)
- 2-3 marchewki
- 1 cebula
- 1 duże jabłko (lub 2 małe)
- jogurt grecki/śmietana + majonez
- sok z cytryny
- sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania:
Kapustę opłukać, wysuszyć, posiekać na paseczki. Marchewkę i jabłka obrać, umyć, zetrzeć na tarce (grube oczka), dodać do posiekanej kapusty. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać, skropić sokiem z cytryny, polać jogurtem (śmietaną) wymieszanym w proporcji 1:1 z majonezem (po około 3-4 łyżki każdego), doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Pyszny dodatek do obiadu:) np. z puree ziemniaczanym i kotlecikiem drobiowym dla juniora
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾