Sznycle z indyka z koperkiem (po 8. miesiącu)

Delikatne, ale nie mdłe - sycące sznycle w nieco innej formie niż standardowy stołówkowy mielony;)
A jak zostaną nam sznycle z obiadu, to wykorzystamy je np. do kanapki na drugi dzień.
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- pęczek koperku
- 3 łyżeczki kaszy manny
- 1 jajko
- 1 cebula
- olej rzepakowy/masło klarowane do smażenia
- 1/2 szklanki bułki tartej
Sposób przygotowania:
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy drobno posiekany koperek.
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym tłuszczu - dodajemy do masy mięsnej i wszystko razem mieszamy.
Z gotowej masy formujemy niewielkie sznycle i obtaczamy w bułce tartej.
Sznycelki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu - na złoto z obu stron, pilnując aby się za bardzo nie zrumieniły.
Propozycja podania: z domowymi frytkami z piekarnika, mizerią i marchewką do pochrupania.
Smacznego!
Komentarze (4)
Wiki_L (Wiktoria) 28 czerwca 2019
Sznycelki wczoraj przetestowane - nie zostaly nawet okruszki:) do powtórki jeszcze z pewnoscia nie raz
Odpowiedz ⇾Bogusia_777 14 czerwca 2019
Fajny pomysł na stare-nowe sznycle...niby zwykły sznycel, ale jednak trochę podrasowany:)
Odpowiedz ⇾Kasia86_maminka (Kasia) 6 czerwca 2019
Moje dzieciaki też spróbowały i pokochały. Polecam sznycelki z dzienniktaty! Masz mojego lajka!
Odpowiedz ⇾KlaudiaK (Klaudia) 5 czerwca 2019
Przepis rewelacja. Najlepsze szycelki jakie możesz zrobić - zajada zarówno syn jak i mąż! Cudowny przepis
Odpowiedz ⇾