Obiad

Sznycle z indyka z koperkiem (po 8. miesiącu)

sznycle z indyka przepis

Delikatne, ale nie mdłe - sycące sznycle w nieco innej formie niż standardowy stołówkowy mielony;)

A jak zostaną nam sznycle z obiadu, to wykorzystamy je np. do kanapki na drugi dzień.

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z indyka
  • pęczek koperku
  • 3 łyżeczki kaszy manny
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • olej rzepakowy/masło klarowane do smażenia
  • 1/2 szklanki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy drobno posiekany koperek.

Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym tłuszczu - dodajemy do masy mięsnej i wszystko razem mieszamy.

Z gotowej masy formujemy niewielkie sznycle i obtaczamy w bułce tartej.

Sznycelki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu - na złoto z obu stron, pilnując aby się za bardzo nie zrumieniły.

Propozycja podania: z domowymi frytkami z piekarnika, mizerią i marchewką do pochrupania.

Smacznego!

Sznycle z indyka fit

Sznycle z indyka blw

Zobacz również

Komentarze (3)

Bogusia_777 14 czerwca 2019

Fajny pomysł na stare-nowe sznycle...niby zwykły sznycel, ale jednak trochę podrasowany:)

Odpowiedz ⇾

Kasia86_maminka (Kasia) 6 czerwca 2019

Moje dzieciaki też spróbowały i pokochały. Polecam sznycelki z dzienniktaty! Masz mojego lajka!

Odpowiedz ⇾

KlaudiaK (Klaudia) 5 czerwca 2019

Przepis rewelacja. Najlepsze szycelki jakie możesz zrobić - zajada zarówno syn jak i mąż! Cudowny przepis

Odpowiedz ⇾
Zostaw komentarz ⇾