Makaron z serem (po 12. miesiącu)

Hasło: stołówka
Pierwsza myśl: makaron z serem:D
Poniedziałkowo, na szybko i bezmięsnie, trochę stołówkowo, ale spróbujemy odczarować złą sławę makaronu z serem;)
Szybciej chyba się już nie da przygotować obiadu...
Składniki:
- makaron (ilość zależy od ilości głodnych ludzi:)
- twaróg półtłusty (ok. 10 dkg na "głowę")
- cukier - opcjonalnie
- roztopione masło (do polania makaronu)
- cynamon
Sposób przygotowania:
Makaron (u nas razowy) ugotować al dente. Odcedzić. Twaróg rozdrobnić widelcem, posypać nim makaron (serem, nie widelcem...).
Wszystko polać roztopionym masełkiem (żeby nie było zbyt suche i nie stanęło nam w gardle:) i posypać cynamonem. Można odrobinę dosłodzić do smaku.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾