Pierogi leniwe (po 12. miesiącu)
![](/uploads/737x414_pierogi-leniwe-po-12-miesiacu-lxs.jpg)
Składniki:
- 1 jajko
- 1 opakowanie twarożku (np. serka „Bieluch”)
- 3 łyżki mąki
- tarta bułka
- masło
Sposób przygotowania:
Twarożek przełóż do miski, wbij do niego jajko, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Ciasto wyjdzie dość rzadkie, ale takie właśnie ma być ;) W garnku zagotuj wodę (można odrobinę posolić). Nabieraj ciasto na łyżkę i wkładaj na wrzątek. Gotuj pod przykryciem. Gdy pierogi wypłyną na powierzchnię, poczekaj jeszcze około pół minuty, a następnie wyjmij łyżką cedzakową. Pierogi można podawać z roztopionym masełkiem lub z masełkiem zmieszanym z bułką tartą.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾