Obiad

Pierogi leniwe (po 12. miesiącu)

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 opakowanie twarożku (np. serka „Bieluch”)
  • 3 łyżki mąki
  • tarta bułka
  • masło

 

Sposób przygotowania:
Twarożek przełóż do miski, wbij do niego jajko, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Ciasto wyjdzie dość rzadkie, ale takie właśnie ma być ;) W garnku zagotuj wodę (można odrobinę posolić). Nabieraj ciasto na łyżkę i wkładaj na wrzątek. Gotuj pod przykryciem. Gdy pierogi wypłyną na powierzchnię, poczekaj jeszcze około pół minuty, a następnie wyjmij łyżką cedzakową. Pierogi można podawać z roztopionym masełkiem lub z masełkiem zmieszanym z bułką tartą.

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾