Kremowa zupka z cukinią (po 8. miesiącu)

Delikatna, kremowa zupka, z dodatkiem mięsa będzie pełnowartościowym posiłkiem dla niemowlaka, a dodatek świeżego koperku wpłynie dobrze nie tylko na przemianę materii małego człowieka;) ale i nada zupce niesamowity aromat!
*Przygotowując zupę dla starszego dziecka można jarzyny pokroić w kostkę/zetrzeć na tarce zamiast miksować na krem.
Z tego, co pamiętam, to chyba jedna z pierwszych zupek małego człowieka na etapie rozszerzania diety, która tak bardzo mu smakowała...!
Składniki:
- mała marchewka
- mały ziemniak
- 1/2 małej cukinii
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki wody
- 40 g mięsa z piersi indyka
- łyżeczka posiekanego koperku
Sposób przygotowania:
Warzywa umyj, obierz, opłucz, a następnie pokrój w kostkę* i ugotuj razem z umytym i oczyszczonym mięsem.
Ugotowane mięso wyjmij, a jarzyny zmiksuj z wywarem na krem. Dodaj oliwę i wymieszaj.
Mięso posiekaj drobno i dodaj do zupki.
Posyp posiekanym koperkiem.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾