Kremowa zupka z cukinią (po 8. miesiącu)

Delikatna, kremowa zupka, z dodatkiem mięsa będzie pełnowartościowym posiłkiem dla niemowlaka, a dodatek świeżego koperku wpłynie dobrze nie tylko na przemianę materii małego człowieka;) ale i nada zupce niesamowity aromat!

*Przygotowując zupę dla starszego dziecka można jarzyny pokroić w kostkę/zetrzeć na tarce zamiast miksować na krem.

Z tego, co pamiętam, to chyba jedna z pierwszych zupek małego człowieka na etapie rozszerzania diety, która tak bardzo mu smakowała...!

 

Składniki:

  • mała marchewka
  • mały ziemniak
  • 1/2 małej cukinii
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki wody
  • 40 g mięsa z piersi indyka
  • łyżeczka posiekanego koperku

 

Sposób przygotowania:

Warzywa umyj, obierz, opłucz, a następnie pokrój w kostkę* i ugotuj razem z umytym i oczyszczonym mięsem.

Ugotowane mięso wyjmij, a jarzyny zmiksuj z wywarem na krem. Dodaj oliwę i wymieszaj.

Mięso posiekaj drobno i dodaj do zupki.

Posyp posiekanym koperkiem.

Kremowa zupka z cukiniąZupa-krem z cukinią i mięsem z indyka

Podobne przepisy