Krupnik z kaszą jaglaną (po 9. miesiącu)

Składniki:
- 3-4 ziemniaki
- 2-3 łyżki kaszy jaglanej
- 2 marchewki
- ½ pietruszki
- kawałek pora (ok. 5 cm)
- łyżka oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- ziele angielskie, liść laurowy
- * opcjonalnie - ugotowane i drobno pokrojone mięso, np. z królika
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i umyć, pokroić (ziemniaki – w kostkę, marchewka, pietruszka – zetrzeć na tarce), a następnie poddusić na rozgrzanej oliwie. Dodać opłukaną na sitku kaszę jaglaną, wszystko chwilę razem podsmażać, następnie zalać wodą, dorzucić pora w kawałku (zaostrzy smak), doprawić i ugotować do miękkości. Przed podaniem wyjąć pora, dodać posiekane mięsko i posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾