Słoiczki Gerber? To się opłaca!

Niepodważalnym faktem jest, że to, co jemy ma ogromny wpływ na naszą kondycję i samopoczucie. Posiłki, które serwujemy niemowlęciu i małemu dziecku to inwestycja w jego zdrowie. Nic więc dziwnego, że okres rozszerzania diety malucha to często chwile pełne napięć i stresu: co wybrać, żeby wybrać dobrze? Postawić na tzw. słoiczki, czy gotować posiłki w domu? Oba rozwiązania są dobre.

Gotowanie to wyzwanie

Dosłownie! Niemowlak to istota angażująca czas i uwagę swoich rodziców w niemal stu procentach. Wygospodarowanie kilku chwil na zwykłe codzienne czynności (o czasie dla siebie nie wspominając!) bywa naprawdę trudne, a jeśli już się uda – wymaga i tak sporej podzielności uwagi. W tych warunkach gotowanie dla malucha może okazać się prawdziwą… próbą sił. Własnoręczne przygotowywanie posiłków dla dziecka to również odpowiedzialność za ich poszczególne składniki: mięso, warzywa i owoce. Wszystkie produkty powinny pochodzić z powinny pochodzić ze sprawdzonych źródeł i charakteryzować się odpowiednią wartością odżywczą. To wszystko jest oczywiście do zrobienia (zgodnie z przysłowiem: „dla chcącego nic trudnego”) – wymaga jednak sporych nakładów czasu i sił. A co jeśli nie mamy na to… siły?

Zamiast gotowania – gotowe dania

Doskonałą alternatywą dla domowych posiłków są gotowe dania zamknięte w słoiczkach Gerber. Decydując się na to rozwiązanie zrzucamy na producenta odpowiedzialność za wybór najwyższej jakości składników oraz właściwy sposób ich obróbki. Zamysłem twórczyni marki Gerber (tak, to była kobieta, matka dwójki dzieci!) było właśnie odciążenie mam w procesie codziennego przygotowywania posiłków dla maluchów. Udało się! Firma, której początki sięgają lat 20-tych XX wieku, oferuje współczesnym mamom i ich dzieciom produkty z różnych kategorii (zupki, obiadki, deserki, soczki i drobne przekąski) – z możliwością bezproblemowego dobrania ich do wieku malucha. Sięgając po Gerber słoiczki możemy być pewni, że podajemy dzieciom pełnowartościowe posiłki, w pełni zaspokajające ich potrzeby żywieniowe, przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych produktów i podlegające szczegółowym kontrolom na każdym etapie produkcji.

Słoiczkowy zawrót głowy

  • Słoiczki Gerber to propozycja dań dla maluchów już od 5. miesiąca życia, bez różnicy czy dziecko karmione jest mlekiem matki czy mlekiem modyfikowanym. Posiłki Gerber słoiczki podzielono na trzy podstawowe kategorie: zupki, obiadki i deserki. W ramach każdej z tych kategorii znajdziemy dania dopasowane do potrzeb dziecka w różnym wieku – zarówno pod względem liczby składników i konsystencji, jak i gramatury.

  • OBIADKI. Słoiczki Gerber z obiadkami to ponad 30 propozycji pełnowartościowych dań obiadowych. W tej kategorii znajdziemy słoiczki z monoproduktami (m.in. indyka, dynię, czy brokuły), dzięki którym sami możemy skomponować posiłek dziecka, dowolnie łącząc wybrane produkty na przykład z ugotowanymi przez siebie warzywami, kluskami, czy kaszą. Starszym dzieciom możemy podać dziecięce wersje zupełnie dorosłych dań, m.in. spaghetti, risotto i gulasz – wszystko w słoiczkach o gramaturze 190 – 250 gramów, przygotowane z zachowaniem wszystkich zasad komponowania dobrze zbilansowanych posiłków (więcej informacji o obiadkach znajdziecie tutaj: http://www.nswiat.pl/sloiczki-gerber-obiad).

  • ZUPKI. Marka Gerber oferuje około 15 różnych zupek: bezmięsnych i z dodatkiem najwyższej jakości mięsa (cielęcinki, królika, indyka i kurczaka, wołowiny skomponowanych z różnej ilości składników, zamkniętych w słoiczkach o gramaturze od 125 do 250 gramów.
  • DESERKI. Deserki Gerber to świetny pomysł na zaznajomienie dziecka z naturalnie słodkim smakiem owoców – pojedynczo lub w zrównoważonych, pysznych kompozycjach. Ponad dwadzieścia różnych propozycji, z których zdecydowaną większość możemy podać już 5-cio i 6-cio miesięcznym maluchom.

Smacznego rozszerzania diety!

Materiał partnera zewnętrznego

Zobacz również