Ziemniaki z jajem i kefirem (po 1. roku)
Obiad, który kojarzy mi się przede wszystkim z wakacjami na wsi (odległe czasy podstawówki...) i pomaganiem przy żniwach gospodarzom, u których mieszkaliśmy ;)
Szybki w wykonaniu, bo w upały szkoda czasu na smażenie się przy garach...a młode ziemniaki z koperkiem mają tak niepowtarzalny smak, że do szczęścia wystarczy już tylko jajo sadzone i kefir/zsiadłe mleko.
Składniki:
- ziemniaki (dowolna ilość, zależna od ilości głodnych jednostek;)
- jaja (po jednym na głowę)
- niewielka ilość tłuszczu do "sadzenia" jaja
- posiekana natka koperku
- kefir/zsiadłe mleko
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać i ugotować, odcedzić, wymieszać z posiekanym koperkiem.
Jajo usadzić na niewielkiej ilości tłuszczu.
Kefir - nalać do szklanki.
Zjeść i poleżeć do góry brzuchem wspominając dzieciństwo...;)
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾