Pulpety z warzywami (po 12. miesiącu)
Składniki:
- 150 g mielonego mięsa (np. indyk, królik, cielęcina)
- łyżka tartej bułki lub kaszy manny
- łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
- białko jajka
- 300 ml wody
- ½ papryki (czerwonej lub żółtej) - opcjonalnie
- pomidor lub sok pomidorowy
- łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Mięso, tartą bułkę (lub kaszę mannę), natkę pietruszki i białko wyrób na gładką masę, uformuj pulpety. Warzywa obierz, pokrój, podsmaż chwilę na rozgrzanej oliwie. Zalej wodą i duś jeszcze ok. 10 minut. Dodaj pulpety, wszystko duś razem jeszcze przez 15 minut. Podawaj z puree ziemniaczanym lub ryżem.
Komentarze (0)
Zostaw komentarz ⇾