Śniadanie/Kolacja

Śniadaniowy Zając Poziomka

Nie koziołek, nie biedronka, lecz to ja - Zając Poziomka!

Dziś śniadanko, które cieszy nie tylko małe brzuszki, ale w pierwszej kolejności oczy:) a jak już nacieszy oczy, to jest duża szansa, że trafi również do brzuszka.

 

Składniki:

  • biała rzepa (na uszy, buzię i zęby)
  • pomidorek koktajlowy (rumiane policzki)
  • szczypiorek (wąsy)
  • plasterek gotowanego kurczaka (na podbródek)
  • ziele angielskie (oczy - tylko do dekoracji, do jedzenia małemu człowiekowi nie polecam;)

 

Sposób przygotowania:

Rzepę obrać, umyć, wykroić 2 plastry, zrobić z nich buzię i uszy. Z małego paseczka wyciąć również zęby.

Pomidorka sparzyć, obrać ze skórki, z 2 plasterków zrobić rumiane pysie Zająca;)

Z wędliny wycinamy podbródek, a ze szczypiorku robimy wąsy.

Dokładamy oczy (z ziela angielskiego) i Zając Poziomka gotowy!

Zając Poziomka

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾