Muffiny bananowo-karobowe z borówkami - bez cukru! (po 1. roku)

Składniki:

  • 2 banany (jak najbardziej dojrzałe)
  • 2 szklanki mąki (u nas pół na pół: zwykła pszenna i pełnoziarnista)
  • 100 g roztopionego masła
  • jajko
  • szklanka mleka (krowiego lub roślinnego)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • plaska łyżeczka karobu
  • garść borówek

Sposób przygotowania:

Banany obrać i rozgnieść widelcem.

Masło roztopić.
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem, sodą i karobem, dodać mleko, jajko, masło i wszystko wymieszać łyżką.

Dodajemy borówki i mieszamy raz jeszcze.
Przelewamy masę do foremek muffinkowych do 3/4 ich wysokości.

Pieczemy około 20 min. w 200°C z termoobiegiem.

Smacznego!

Muffiny bananowo-karobowe z borówkamiMuffinki bananowo-karobowe z borówkami

 

babeczki bananowo-karobowe z borówkami

 

 

Podobne