Kompot truskawkowo-rabarbarowy (po 8. miesiącu)
Zdecydowanie kochamy kompoty... zwłaszcza za szybkość i prostotę przygotowania!
Kochamy je wprost proporcjonalnie do rosnącej za oknem temperatury;)
Składniki:
- 2 laski rabarbaru
- 1,5 szklanki truskawek (mrożone lub świeże)
- stewia/syrop z agawy - opcjonalnie do smaku
Sposób przygotowania:
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze części. Truskawki - świeże opłukać, mrożone wyjąć z zamrażarki.
Wszystko wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (około 1,5 litra) i zagotowujemy.
Opcjonalnie dodajemy stewię/syrop z agawy do smaku.
Komentarze (1)
Lidka 20 czerwca 2019
My też kochamy kompoty! Zwłaszcza połączenie truskawki z rabarbarem:))))
Odpowiedz ⇾