Śniadanie/Kolacja

Twarożek wiosenny (po 1. roku życia)

Pogoda nieszczególnie wiosenna, więc na przekór jej zróbcie banalny twarożek rzodkiewkowo-szczypiorkowy:)

Banalny w wykonaniu, kolorowy i baaaardzo wiosenny!

Na kolację? Na śniadanie? a może jako przekąska do podjadania przed komputerem w pracy;)

 

Składniki:

  • twarożek wiejski (granulowany)
  • pęczek rzodkiewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • pieprz, sól - opcjonalnie

 

Sposób przygotowania:

Twarożek przełożyć do miseczki.

twarożek wiejski

Rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę; szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać - wszystko dodać do twarożku i dokładnie wymieszać.

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Doprawić do smaku.

twarożek wiosenny

Smacznego!

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾