Śniadanie/Kolacja

Bananowe pancakes (po 7. miesiącu)

bananowe pancakes

Słodkie, a bez cukru! Proste i szybkie w przygotowaniu i równie szybko znikają... i to nie tylko za sprawą małych koneserów - ci więksi również nie mogą się oprzeć;)

Składniki:

  • 180 g jogurtu naturalnego (mały kubeczek)
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 5 sporych łyżek mąki orkiszowej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki lub rozgnieść widelcem.

Dodać jogurt, jajko i cynamon - zmiksować lub wymieszać na gładką masę. Dodać mąkę i jeszcze raz wszystko wymieszać. Na końcu dodać szczyptę oleju do ciasta i wymieszać do połączenia się składników -  dzięki temu nie będą się przypalać, ale też nie będzie potrzeby smarować patelni olejem.

Kłaść po łyżce ciasta na mocno rozgrzaną patelnię. Smażyć na złoto z obu stron.

Smacznego!

placuszki bananowe

placuszki bananowe bez cukru

Inspiracja przepisowa: alaantkoweblw.pl

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾