Śniadanie/Kolacja

Jajecznica z pomidorami (po 1. roku)

Zdrowe śniadanie dla małego człowieka...dla dużego zresztą też;)

 

Składniki (dla 1 osoby):

  • 1 duże jajko
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • łyżeczka masła (lub oliwy)
  • szczypta soli morskiej

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki koktajlowe sparz, obierz ze skórki i pokrój na mniejsze części.

Rozgrzej masło (lub oliwę) na patelni, wrzuć pokrojone pomidorki, dodaj szczyptę soli i duś kilka minut (aż pomidorki się rozpadną).

Jajka umyj, rozbij do miseczki, roztrzep i wylej na podduszone pomidory. Smaż, aż jajka dobrze się zetną.

jajecznica z pomidorkamijajecznica z pomidorkami koktajlowymi

Można posypać posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾